středa 3. března 2010

Kam


zmizí fokein
asi do stredy

5 komentářů:

Rohlein řekl(a)...

...no kam by mizel, do srdíčka přece, kde ti to pěkně rozpumpuje, zanese a pak hurá do ledvin..tam se taky malinko podepíše a je to v hajzlu ,)...

pijme vodu, pijme pitnou vodu, pijme vodu a pijme vodu:)

zdraví_me!

jel@ent.it řekl(a)...

njn, ale jako toe kava bez kofeinu ;)
uz tam budem?

rohmelta takydobrá řekl(a)...

...no jo, dyž vona káva bez kofeinu je jako marcipánovej dort se Sacharinem, jako kachní paštika ze sóji, nebo loňská čokoládová kolekce, na který vyblednul modrej obrázek sněhuláka...nakonec to taky chutná, dyž se chce, ale nějak se při konzumaci nevyplavuje, co by mělo/mohlo/chtělo :)

Dneska mam kecací...měla jsem hodinu a fakt ta muzika nabíjí, je to krásný (i když mi to zase nešlo vůbec teda,)

kde?_pá_k

rohlupec řekl(a)...

...ehm, takže pani Rohlíčková si pustila píseň, že :)) a pak prohledala všechny možné a nemožné možnosti, aby rozluštila tu zdánlivš jednoduchou otázku...

Většina látek, které se z mleté kávy rozpouštějí vodou do nápoje, vzniká až při pražení zelených zrnek kávy. Toho využil Ludwig Roselius a kofein vyloužil z ještě neupražených kávových zrnek. K odstranění kofeinu použil organická rozpouštědla. Poté je ze zelené kávy vyhnal přehřátou vodní párou. V současnosti se princip výroby zachovává, s tím, že se používají nejenom organická rozpouštědla. Výrobci ovšem jejich složení tají. Zelená káva zbavená kofeinu se následně upraží a dále používá jako mletá k přípravě nápoje.

děkujeme za pochopení
krásný víken_dost ,)

jel@ent.it řekl(a)...

najs, thanx :)